Lindome IBK - Burås IK 6 - 9 (3-3, 2-1, 1-5)

@ Almåshallen

Det var dags för Burås IK, som inte haft någon särskild flyt sista tiden, att ta sig an serietvåan Lindome IBK på bortaplan i trånga Almåshallen. Förutsättningarna kunde varit bättre. Eller vad sägs om det här? Tre raka matcher utan vinst och två av de matcherna tappade Burås segern i slutsekunderna. Hela 9 spelare tvingades tacka nej där det sista återbudet kom från Rickard bara timmar innan tekning. Gabbe som inte gjort en träning på 3 veckor skulle vakta kassen, Tidigare skadade Jonathan ringdes in i  panik ihopp om att täcka Rickards sena återbud. Andreas hade gjort en träning på hela året och Anton som varit kraftigt förkyld i veckan var länge osäker på spel.

Samlingen var klockan 12.00 i Almåshallen och när undertecknads bil blev sen kändes det som ett dåligt omen. Chaufför Filip var tvungen att springa in på McDonalds och köpa en BigMac och CO vilket resulterade att vi var på plats först 12.15. Ett ännu sämre omen fick undertecknad då vi upptäckte att vi var först på plats. Medan Lindomespelarna en efter en dök upp på fotbollsplan för uppvärmning satt halva Buråstruppen och väntade på den andra halvan. När ett damlag kom in och upplyste oss om att vi inte var damer och därmed inte fick sitta i damernas omkl.rum  infann sig den första positiva känslan. I rummet bredvid satt nämligen andra halvan av Buråsgänget och utan damlaget som schasade ut oss hade vi kanske aldrig funnit varandra innan matchstart.

Trots lite halvseg uppladdning så såg Camp Burås ändå taggade ut när det var dags för tekning. Det blev en jämn inledning där lagen kände lite på varandra. Lindome startade på 2 femmor och det var framförallt förstafemman med Marcel och Johnny som visade sig vara giftiga.  Lagen bytte lite chanser innan målkungen Johnny Gustavsson fick en liten lucka i slottet. Smack sa det och 1-0 var ett faktum. Burås hade dock tänkt sälja sig dyrt denna afton och skakade av sig målet omgående. Tobias hittade fram till Conny....förlåt Gustav som pricksköt 1-1. Lagen var sedan jämbördiga i en match som hade ett högt tempo. Filip som måste vara seriens snabbaste spelare skrek "meeep meeep" likt gråben och hjulben och pep förbi Lindomeförsvaret. Han hittade Anton som gav Burås ledningen med 1-2. I mitten av denna period tog Burås över och Victor bröt ett Lindome uppspel, avancerade framåt på vänsterkanten och istället för att skjuta själv lurade han alla när han vackert serverade Filip öppet mål på andra sidan, 1-3. Lindome gav dock inte upp och bara 30 sekunder senare kunde de reducera till 2-3. I slutet av perioden skapade Lindome ett fint anfall där Marcel var sist på bollen. Gabbe paradräddade men bollen slank under och la sig på mållinjen...trodde vi. Tydligen var uslingen över linjen då domaren blåste mål när Gabbe fångat den och 3-3 symboliserade rättvist första perioden.

Burås hade svårt för att försvara sig mot Lindomes förstalina och beslöt sig för att ändra om i försvarsspelet. I andra perioden märktes resultatet direkt. Burås tog över alltmer och skapade fler och fler farliga chanser. Lindomes förstaline hade svårare att komma till anfall. Lindomes keeper gjorde en mycket fin insats med många fina räddningar. Trots Buråsövertag gjorde Lindome nästa mål. Ännu en gång tappade Burås bort Lindomes målkung för en sekund och då small det igen och Lindome var nu i ledning med 4-3. Nykomponerade Andreas-Gustav-Tobbe gjorde dock lyckan kortvarig när man i bytet efter såg till att skjuta 4-4. Ett ack så skönt mål! Sista 10 minuterna äger Burås helt perioden. Med 10 sekunder kvar får Burås ett frislag i anfallszon. Några sekunder senare lyckas Lindome få tag i bollen och avancerar uppåt. Efter ett mycket fint klapp-klapp spel får Johnny avsluta igen och smäller dit 5-4 med 1 sekund kvar av perioden efter fint pass från Marcel. Ett otroligt psykologiskt och jobbigt mål att släppa in. Därmed gick vi till pausvila i underläge.

Att släppa in ett mål med 1 sekund kvar i en sådan pass tät match skulle kunna slå undan benen på vilket lag som helst men Burås kände att målet inte var rättvist. Vi visste att om vi bara skulle ha tålamod så skulle utdelningen komma. Sagt och gjort. I början av tredje flippassar Tobias bollen över till Andreas som lägger in kvitteringen i öppet mål. Burås fortsätter att äga spelet även om Lindome skapar en del farliga chanser. Gabbe ser dock till att agera säker vägg. Efter 10 minuter kommer chocken. Linus tvingas hindra en Lindomespelare som är på väg att rycka sig fri. Linus åker på 2+2 minuter för slag och för trängning i samma situation vilket låter märkligt? Det var något nytt för Burås. Burås slet och stod upp bra i boxplay men det var nervöst då 4 minuter kändes som en evighet. Precis när det är som mest nervöst chansar Anton på Lindomes point som har boll medan alla i laget ropar "Hem Anton!". Anton träffar dock bollen och sussar enkelt förbi. Fri med målvakten rullar han in otroligt viktiga 5-6. Burås fortsätter sedan sitt boxplay i över 1,5 minut och gör det strålande. När Lindome kort efter åker på en tvåa trycker Anton in sitt tredje för kvällen på pass från Gustav. En otrolig lättnad sveper över oss men vi inser snabbt att vi tappat liknande ledningar förr. Lindome får en ny chans i powerplay i slutet av matchen och plockar målvakten. Istället för mål framåt spikar Anton matchen med sitt 5-8 mål i öppen bur. Lindome som inte har något val fortsätter spela 6 mot 4. Precis när Burås utvisade spelare Linus får hoppa in når bollen hans blad. Linus har inget annat att göra en att sätta full fart och lägga in 5-9 i öppet mål. Lindome hinner sedan göra 6-9 innan hesa Fredrik ljuder och vilken underbar signal det var!

En strålande insats av SAMTLIGA i Camp Burås! Vi sliter för varandra och vi gör det grymt effektivt. Många spelare presterade på topp idag! Gustav Sundell är alltid bra med boll, Tobias sliter och jobbar hårt och kommer till avslut, Henric visar riktigt fin form och jobbar hårt över hela banan. Imponerande att se hans hemjobb över hela plan som resulterar i ett frislag för oss. Han har äntligen börjat använda sitt skott och var en stolpträff i andra akten ifrån att bli målskytt. Filip springer mycket och skapar ytor framåt. Nord krigade på och ställde till oreda i Lindome försvaret. Andreas gjorde mål direkt och såg inte speciellt ringrostig ut. Zäta spelar stabilt över hela plan. Burås gick på 4 backar där alla slet framgångsrikt idag. Albin tog mycket stryk när han höll bort motståndet och severade uppspel. Lill-Gurra gjorde den ena klockrena brytningen efter den andra. Linus slet och sprang otroligt mycket. Gabriel i mål var solid rakt igenom och ska ha en eloge som fortsätter spela efter att ha fått en Lindomespelares fot över sin fot som kröktes. Blåmärket och svullnaden som dök upp minuter efteråt vittnar om att Gabbe nog gärna sitter still i morrn.

Lindome som förening ska också ha en stor eloge. Redan förra säsongen berömde vi dem för deras fina inställning och attityd och det är bara att fortsätta med det. Innan matchen drog igång upptäckte vi att vi glömt kaptensbindeln. Lindome var snabbt framme och lånade ut en bindel till oss. När Gabbe låg och vred sig i plågor och Burås insåg att vi inte ens har en sjukvårdsväska sprang Lindomestabben iväg och fixade en ispåse. T.o.m när sekket upptäckte att en Buråsspelare var felaktigt skriven i matchprotokollet ändrade man utan att säga något til domaren. -På plan ska matchen avgöras konstaterade man. All heder! Som lag är vi dock lite förvånade över 2:a platsen i tabellen. Visst är Lindome duktiga men i ärlighetens namn är det två äldre herrar i ett annars ungt lag som gör i princip allt. Frågan är hur laget hade stått sig i div.2? Och frågan är om de verkligen ska vara där nästa säsong? Det stundar ett par högintressanta matcher innan vi vet svaret!

En bur: Jonathan- Frånvaro en längre tid men det syntes inte. Farlig varje gång han rörde boll och skapade hela tiden lägen framåt. Otroligt viktig kugge idag.

Två burar: Victor- Sprang och slet över hela plan. Bryter och ligger rätt defensivt och kommer med fina raider uppåt och är ett gifitgt vapen offensivt.

Tre Burar: Anton- Älskar denna typen av matcher och sliter sin vana trogen över hela plan. Hans mål i boxplay med 10 kvar är kanske den dirket avgörande orsaken till vinsten idag!